Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Linero IF 10 7 2 1 23
2 FC Bellevue 10 6 3 1 21
3 Husie IF 10 5 4 1 19
4 AIF Barrikaden 10 5 2 3 17
5 Lunds SK 10 5 1 4 16
6 Lunds BOIS 10 4 2 4 14
7 NK Croatia 10 4 0 6 12
8 Bosnien Hercegovinas SK 10 2 3 5 9
9 Heleneholms SK 10 2 3 5 9
10 Uppåkra IF 10 2 1 7 7
11 FC Möllan 10 1 3 6 6

Match

Linero IF

2 - 1
Linero IP konstgräs
19 september 2020
15:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Linero IF - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed Djellouli, Amine kallad (f.d. utespelare) – JT, Viktor T, Matte, Galal – Milad, Alex, Martin J, Oskar – Pontus, Ali

Avbytare var:
Abbe som spelade sista dryga halvtimmen som höger yttermittfältare.
Shershah som spelade sista 20 minuterna som innermittfältare.
Stefan som spelade sista 4-5 minuterna som vänster yttermittfältare.
Kevin som spelade sista 3-4 minuterna som anfallare.

Amine fick en strålande start när Linero redan efter 15 sekunder skaffade sig en jättechans att ta ledningen. Efter ett inlägg från högerkanten kunde deras spelare ostörd nicka från max 5 meters håll men där Amine med en fin reflexräddning hindrade ett så extremt tidigt baklängesmål.

Vi låg lågt med laget vilket förstås var en anledning både till att spelet fördes mycket på vår planhalva, att de hade ett stort bollinnehav och kom till många avslut. Lineros spel liknade inte riktigt något av de andra lagens som vi mött. De spelade nästan konsekvent med långa oftast väldigt exakt slagna svepande crossbollar, inlägg eller höga ”framlägg” som gav dem många oerhört fina lägen att göra mål men där effektiviteten i avsluten var lika dålig som bakgrunden till deras uppkomst var bra. Vid hörnor och andra fasta situationer blev det några gånger lite kaotiskt framför vårt mål där Amine flera gånger kompenserade konsekvenserna av sin ringa längd med bra om än okonventionella ingripanden och där försvararna också bidrog till att bollen till slut kunde förpassas ut ur straffområdet. Ett par gånger hindrades ett baklängesmål också av målställningen. Den första gången vid en konstspark från mycket nära håll i ribban, den andra gången när ett skott tog i undersidan av ribban och studsade ner på mållinjen innan vi fick undan den.

Med tanke på matchbilden i övrigt kändes det helt overkligt när jag efter att ha skrivit något i mina anteckningar tittade upp och fann Ali drivande bollen befinner sig ensam på Lineros planhalva, så ensam att inga motståndare ens verkar bry sig om att ta upp jakten. Jag vet således inte bakgrunden (men tar gärna emot hjälp) men har hört en del versioner om missförstånd i deras försvar som gett Alex möjlighet att så totalt frispela Ali som nu var i det där klassiska ”få för mycket tid att tänka efter”-läget men som hur coolt som helst lade bollen intill ena stolpen helt otagbart för målvakten.

Andra halvlek såg i det stora hela ut som den första. De skapade många bra lägen för kvittering men missade dem länge samvetsgrant. I mitten på halvleken hände det som ofta händer när man trots stort spel- och chansövertag inte lyckas göra mål; de verkade en aning uppgivna och vi lyckades faktiskt äntligen få lite välbehövlig vila med bollen ibland. Vi skapade oss dessutom ett gyllene tillfälle att förmodligen punktera match med ett 2-0-mål som nog hade sänkt moralen hos våra motståndare så att de haft väldigt svårt att komma tillbaka. Ännu en gång missade jag själva upprinnelsen till situationen men i alla fall kunde Pontus och Ali komma ensamma mot målet. Pontus var i första läget i offsideposition men eftersom Ali var den som var bollförare och inte var offside på grund av en släpande Linrospelare på andra kanten, så lät domaren helt korrekt spelet fortsätta. Tyvärr avslutade sedan Ali själv med ett skott som målvakten räddade till hörna istället för att spela Pontus som nu var en bit bakom Ali men hade ett mycket bättre läge att göra mål.

Istället för en förmodad punktering av matchen kvitterade istället Linero på en nick efter en hörna bara 2-3 minuter senare. Efter det tycktes våra motståndare med råge återfå det tappade självförtroendet och gick förstås nu verkligen för ett segermål. Man hade också en stenhård frispark i ribbans ovankant och i den 87:e min lyckades en av våra utespelare rensa undan bollen på mållinjen vilket fick förhoppningen hos oss att vi skulle rädda en poäng att växa men så blev det inte.

I den 91:a min tilldöms de en straff vars rimlighet jag inte själv kunde bedöma från väldigt långt håll men som till och med en del spelare och ledare i Linero verkade tycka var väldigt billig. Enligt våra spelare var det inte bara så att bedömningen av själva situationen var felaktig utan också att den ägde rum utanför straffområdet. Straffen sattes sedan, efter lite palaver dessförinnan, i mål när klockan tickade upp mot 93 spelade minuter. Vi fick sedan 2 minuter på oss att åstadkomma en kvittering och fick till ett par skapliga anfall som det såg ut att kunna bli något av men som rann ut i sanden. Lite tråkigt att matchen ska avgöras på detta sätt även om de tre poängen som sådana för Linero var synnerligen välmotiverade sett till matchbilden.

Vi kämpade storartat mot serieledarna på bortaplan och på konstgräs som vi ju inte har bråkdelen så mycket erfarenhet av som Linero. Vid individuell bedömning av våra spelare kändes många riktigt bra och ingen direkt dålig och det gäller inte minst de som fått chansen nu när vi ju som den här gången saknade ovanligt många av våra nyckelspelare, men samtidigt är det ju något som inte riktigt kan stämma fullt ut för den kollektiva insatsen eftersom det ju knappast kan vara vår förtjänst att de så länge konsekvent missar de trots allt väldigt många fina lägen de skapar.

Man måste väl ge en särskild eloge till Amine som vågar ta på sig uppdraget att i Simons, Jimmies och Filips frånvaro (jobb, sjukdom, planerad resa) efter flera års bortavaro ställa sig mellan stolparna i en A-lagsmatch. Han gjorde också en klart godkänd insats om än, som sagt, med lite ovanliga metoder ibland.

Slutligen bör det väl kanske påpekas att det besked vi fick av Linero att man valt att inte släppa in någon publik alls inne på själva arenan så här i covid-19-tider inte efterlevdes. När vi fått beskedet vidarebefordrade vi det så gott vi kunde, bl.a. på vår hemsida så att det inte skulle bli något tjafs vid grindarna vilket nog skrämde bort vår ev. intresserade publik. Själv bad jag speciellt arrangörerna om tillåtelse att som ledare (men ingen officiell sådan enligt laguppställningen och jag därför formellt var att betrakta som publik) få stå på läktaren vilket jag beviljades. Ett par personer förvisades också till utsidan innan matchen började. Efterhand fick jag dock ”sällskap” av många på publikplats och de allt fler på avbytarbåssidan spelade nog en inte helt oväsentlig roll i bedömningen av straffsituationen.

STATISTIK (våra siffror först) Hörnor: 1-9 Avslut på mål *: 2-12 Avslut utanför: 1-9
*) Jag fortsätter att bokföra ribb- och stolpträffar i denna kategori oavsett om det görs annorlunda i allsvenska och/eller i internationella matcher eftersom jag tycker det säger mer om den totala bilden än om man sätter dem som utanför.

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ali Yavari 1 1 0 0 0 0
Abdul Daknache 1 0 0 1 0 0
Galal Rasho 1 0 0 1 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 1 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Amine målvakt 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng